پخش زنده
امروز: -
۲ هزار و ۱۲۱ شرکت کننده در ۳ بخش دستگاهی، نواحی و کلاسیک شرکت کرده اند که در مقایسه با دوره قبل شاهد افزایش ۲۰ درصدی هستیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علی ثابت نیا در نشست خبری سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با ابراز خرسندی از رشد چشمگیر آماری شرکت کنندگان جشنواره افزود: در دوره دهم هزار و ۲۶۷ نفر، دوره یازدهم هزار و ۵۳۸ نفر، دوره دوازدهم هزار و ۶۳۳ نفر شرکت کرده بودند، اما امسال ۲ هزار و ۱۲۱ نفر از ۳۱ استان در جشنواره شرکت کرده اند که ۵۶۳ نفر آنها دختر و هزار و ۵۵۸ نفر پسر هستند.
وی با تأکید بر اینکه در این دوره ۱۱۰ داور در ۱۱۰ رشته سازی و آوازی آثار را مورد داوری قرار میدهند؛ گفت: در بخش دستگاهی هزار و ۹۱ اثر، در بخش نواحی ۶۶۷ اثر و در بخش کلاسیک ۳۶۳ اثر در جشنواره ملی موسیقی جوان امسال شرکت دارند.
ثابت نیا با اشاره به کمبود بودجه جشنواره و افزایش نیافتن میزان آن به نسبت قبل گفت: در این دوره ما بخش به بخش جلو رفتیم و برای بخشهای مختلف تعیین هزینه کردیم و هدفمان معرفی استعداد درخشان است، اما باید به آینده برگزیدگان و استعدادها توجه شود.
وی با اشاره برگزاری آزمون نوازندگی نی در آبان و بعد از ماههای محرم و صفر گفت: برای برگزیدگان موسیقی مقامی در شهرستانها ابلاغیهای به شعب برای اختصاص بودجه خواهیم داشت که البته این موضوع نیاز به تأمین بودجه است.
مدیر اجرایی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان افزود: در این دوره از هیأت داوران و شرکت کنندگان تصویربرداری خواهد شد و تصاویر اجرای شرکت کنندگان منتشر خواهد شد.
نشست خبری سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با حضور حسین علیزاده، حمیدرضا اردلان و مهرداد پاکباز از اعضای هیأت داوران، علی ثابت نیا مدیر عامل انجمن موسیقی و هومان اسعدی دبیر جشنواره و با حضور رسانههای خبری در دفتر موسیقی برگزار شد.
حسین علیزاده عضو هیأت داوران موسیقی دستگاهی جشنواره موسیقی جوان گفت: جشنواره باید یک سازمان شود که فرزندانی را برای آینده تربیت کند و از سیزده سالگی به شکل هدفمند استعداد یابی کند و باید مالیاتها صرف فرهنگ شود باید بودجه عظیم به این جشنواره اختصاص یابد تا با کمبود بودجه دست و پنجه نرم نکنیم.
وی افزود: جشنواره باید تبدیل به یک سازمان مستقل شود و به آن بودجه جداگانه و مناسبی تعلق گیرد، زیرا میتواند جوانها را از دامهایی مثل اعتیاد در بیاورد و بچهها را از سنین پایین استعداد یابی کند و در مسیر درست قرار دهد، اما باید از جشنواره تقدیر کرد که توانسته با همین بودجه اندک تا این حد تأثیر گذار عمل کند و سرمایههای ملی را شناسایی و پرورش دهد.
علیزاده با بیان اینکه اگر امکانات مادی درست شود این جشنواره امکانات معنوی سرشاری دارد افزود: اینکه ۱۱۰ موسیقدان کشور با شوق میآیند و در این جشنواره همکاری میکنند شوخی نیست این حجم از تعامل در هیچ رویداد دیگری اتفاق نمیافتد که باید قدردان آن بود.
وی با تأکید بر اینکه ما استعدادها را شناسایی میکنیم و مهم این است که استعدادها راه را ادامه دهند گفت: در هنر اگر شما یک استعداد متوسط داشته باشید، اما ممارست کنید هنرمند بزرگی میشوید مهم پشتکار است، زیرا ما هم نابغه نیستیم بلکه با پشتکاری که داشتیم توانستیم به موفقیت برسیم که این مسیر برای همه میسر است.